Met ingang van 13 december 2015 passen Connexxion and GVB het busnetwerk aan met ingrijpende wijzigingen voor onze wijk. Bus 195 naar Schiphol wordt opgeheven. Bus 145 gaat vaker rijden maar volgens een andere route: niet meer over de Sloterweg maar via het winkelcentrum Belgiëplein en het Slotervaart ziekenhuis en niet meer naar het centrum van Amsterdam maar naar station Lelylaan (www.gvb.nl/vervoersplan 2016) 

Het bestuur heeft sinds de zomer de volgende acties ondernomen tegen deze wijzigingen. 

Er is een bezwaarschrift gestuurd naar de Stadsregio, zonder resultaat. Tevens is er contact geweest met de Director of Operations, Koos van Geest, van het Artemis Hotel. Voor de gasten van het hotel is dit immers zeer nadelig. Hij vertelde dat de secretaris van het SSBR (Stichting Bedrijven Riekerpolder, waar ook Artemis bij is aangesloten ) met de Stadsregio overleg heeft gehad. Er blijkt zodanig bezuinigd te moeten worden dat ze binnen de Stadsregio niet voor rede vatbaar zijn. Er was daarom vanuit Artemis geen animo om met ons actie te ondernemen tegen bovenstaande wijzigingen in het openbaar vervoer.  De SSBR gaat waarschijnlijk voor hun personeel de route van de Riekercirkelline verlengen naar de Oude Haagseweg, naar de halte van bus 197en 69. 

Er is ook contact geweest met de actieve dorpsraad Sloten. Zij hebben inmiddels het behoud van bus 145 over het oostelijk deel van de Sloterweg opgegeven. We zijn het er niet mee eens dat bus 145 straks geen halte meer bij ons heeft, maar we kunnen als bewonersvereniging niets meer doen. 

Buslijnen