Op 20 november jl. was er in het Dutch Design Hotel Artemis een bijeenkomst voor bewoners en werkenden in de directe omgeving van het voormalige IBM Dynatos-pand. Dit is het bakstenen pand op de hoek Sloterweg – Johan Huizingalaan, naast Hotel Artemis.

UPDATE 3 JANUARI 2018: Op 3 januari is het ontwerpbesluit gepubliceerd, zie Ontwerpbesluit omgevingsvergunning David Ricardostraat 2-4. Het is mogelijk hiertegen een zienswijze in te dienen. Let op: dit is géén bezwaar, de bezwaarperiode is nog niet ingegaan.

Eerder dit jaar is het pand gekocht door Ricardo Residences B.V., met als doel de inmiddels leeggekomen kantoorruimtes om te bouwen naar appartementen. Ricardo Residences, architectenbureau Van Wilsum van Loon, Landschapsarchitect Baljon en de gemeente Amsterdam waren op deze bijeenkomst om geïnteresseerden te informeren.

Twee van onze bestuursleden waren ook aanwezig en zijn het volgende te weten gekomen:

  • Er worden in totaal 365 huurappartementen van verschillende groottes gecreëerd in het gebouw. Omdat er al bij de bouw van het pand rekening mee is gehouden dat de functie ervan ooit zou veranderen (het zogenaamde ‘cradle to cradle’-concept), kan optimaal gebruik worden gemaakt van de basisopzet van het gebouw.
  • De bestaande installatieruimte op de laagbouw (zesde verdieping), wordt vervangen door een volwaardige woonverdieping. Ook bij de hoogbouw zullen de opbouwinstallaties op het dak worden verwijderd (dertiende verdieping) en zal deze verdieping worden vervangen door een volwaardige woonverdieping, met één extra laag eraan toegevoegd (de veertiende verdieping). Het gebouw zal hierdoor op de hoogbouw één verdieping hoger worden dan de nu aanwezige installatieverdieping. Uitgevoerde bezonningsstudies zouden uitwijzen dat deze verhoging niet zorgt voor minder zonuren in de tuinen van de huizen aan de Boy Edgarstraat of voor de bewoners van de flat aan de Duke Ellingtonstraat.
  • De vergunningen zijn aangevraagd bij de gemeente. Naar verwachting zijn de appartementen begin 2020 gereed, waarbij tegelijkertijd door de gemeente ook de openbare ruimte zal worden aangepast. Medio 2020 zal het hele project afgerond zijn.

Ontwerptekeningen van het pand vindt u onderaan dit nieuwsbericht (afbeelding zichtbaar bij openen nieuwsbericht, klik op de titel). Woont u in de buurt van het voormalige IBM Dynatos-pand en heeft u nog vragen of opmerkingen? Mail naar bestuur@parkhaagseweg of spreek Henri Krop of Marloes de Jong aan.

Wilsum van loon Ricardo Residences ochtend fr10     Wilsum van loon Ricardo Residences middag fr07

 

     Wilsum van loon Ricardo Residences middag fr04

Add comment


Security code
Refresh